Det er kommunen du bor i som fakturerer feie- og tilsynsgebyr. Hver enkelt kommune fastsetter gebyrsatsen og hyppighet på fakturering av gebyret. I våre eierkommuner er feie- og tilsynsgebyrene ulike.

Se satsene for gebyrregulativ i din kommune her:

MOSS    RÅDE    VÅLER    VESTBY 

 

Hva inneholder feie- og tilsynsgebyr?

Informasjon/veiledning om brannsikkerhet i hjemmet, antall pipeløp og tilsyn med fyringsanlegg.

 

Kan jeg slippe å betale feie- og tilsynsgebyr?

Dersom du IKKE har pipe eller ildsted, gi beskjed til feierseksjonen ved MIB. Vi vil da gi beskjed til kommunen om at gebyret slettes, og endringen blir registrert i vårt fagsystem.

Det er eiers plikt at opplysninger vedrørende pipe og ildsted er riktig.

Melding om endring kan du gjøre her - Egenerklæring endring av pipeløp/ildsted

 

I tråd med Forskrift om brannforebygging utfører feierseksjonen ved MIB sine lovpålagte tjenester som feiing og tilsyn med fyringsanlegget risikobasert.

Hva betyr risikobasert?

At vi feier og utfører tilsyn med fyringsanlegget ut i fra kriterier som type skorstein, ildsted, type byggverk og alder på beboere, samt feierens faglige vurdering.

Ut i fra dette vil vi prioritere boliger med høyere brannrisiko. Noen boliger vil derfor få tilsyn og feiing oftere, mens andre vil få det utført sjeldnere. Du kan kanskje tenke "jeg så feieren hos naboen min i går, men hvorfor kom han ikke til meg?". Det kan da være at din nabo har fått vurdert høyere brannrisiko.

 

Dersom du har et behov for feiing, tilsyn eller kontroll av skorstein - ta kontakt med oss og vi setter opp en avtale. Vi er her for innbyggerne våre! 

Telefon: 69 24 78 50

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 5. september 2022, kl 13:24

Opprettet 21. januar 2020, kl 15:22« Tilbake