Til eiere, styreledere, driftssjefer, ansvarlige for bygg, denne informasjonen kan benyttes i organisasjonens branninstruks / HMS rutiner:

Dersom man utløser brannalarmanlegget ved et uhell kan man avbryte utrykning fra brannvesenet ved å ringe 110

Operatør vil be deg om å:

  • Sjekk hva som står på brannalarmpanelet 
  • Observere hvor brannalarmen er utløst
  • Oppsøke og undersøke området for utløst brannalarm, og konstantere at det ikke er brann/røyk/annen reell årsak til at brannalarmen er utløst, som må håndteres av brannvesenet.

Er det brann eller annen reell årsak til at brannalarmen er utløst skal agere i henhold til gjeldende intern branninstruks.

 

Hvem skal avbryte utrykning?

Det er ønskelig at nøkkelperson med fast tilhold og kjennskap til bygget er den som verifiserer at brannalarmen er unødig utløst, og deretter avbryter utrykningen.


Avstilling av brannalarm:

Man skal ikke avstille klokkene eller anlegget før man har kontrollert området hvor brannalarmen er utløst.
Dersom man velger å avstille klokkene i påvente av at brannvesenet ankommer, er det viktig at man ikke tilbakestiller anlegget.

Det anbefales ikke å avstille klokkene før man er sikker på at samtlige som befinner seg i bygningen har evakuert eller sikker på at brannalarmen er unødig utløst. Det understrekes at den som avbryter utrykningen/avstiller anlegget selv er ansvarlig for denne avgjørelsen, og vedkommende må derfor være helt sikker på at alarmen ikke er reell.

Dette kan gjøres i samråd med operatør på 110-sentralen.

 

Ved brann:
Ved observert brann skal man ringe 110 etter man har evakuert, og gir en så detaljert informasjon om hendelsen som mulig.

Dette varselet kommer i tillegg til den direktevarslede brannalarmen, og gir brannvesenets mannskaper ytterligere informasjon slik at de så raskt som mulig kan igangsette tiltak/slukking ved ankomst.

Møt brannvesenet når de ankommer! Ha gjerne på en synlig vest.


Ved test / øvelse / arbeid av brannalarmen: Ring 64 91 31 00 for å koble ut direkteoverføringen i ønsket periode.

 

Ved endringer av varslingspersoner, nøkler, koder, brikker, kort etc. ta kontakt med oss:

E: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

T: 69 24 78 50

Sist oppdatert 9. november 2022, kl 15:20

Opprettet 4. oktober 2022, kl 10:34« Tilbake